• Om oss

Branding och design i Sundsvall

The creative way

 • Vi hjälper dig med branding, design och event.
Vi hjälper dig med branding, design och event.

Möt Christine

Grundare & kaffedrickare

Hej, jag heter Christine, är designer och grundare av F&R Creative.

Jag bestämde mig för att starta F&R Creative (som egentligen är en förkortning av Festen & Resten, mer om det senare ...) 2016 för att få arbeta med det jag älskar allra mest - kläcka idéer, se idéerna komma till liv genom kreativt skapande och design.
Min passion för design har tagit mitt företag längre än jag någonsin kunde ha hoppats på och utvecklats på vägen till det företag jag driver idag.

Varje dag arbetar jag med fantastiska entreprenörer och företagare för att hjälpa dem skapa och utveckla vackra varumärken som är effektiva, varaktiga och lönsamma för deras unika verksamhet. Jag kan inte tänka mig att arbeta med något annat!

Kan varmt rekommendera F & R Creative. Dessa kvinnor har verkligen öga för text och design.
		         Vi på Applena är väldigt tacksamma för all den fantastiska hjälp vi fått med vårt material. - Victoria Mohlen, Applena AB
”Kan varmt rekommendera F&R Creative. Dessa kvinnor har verkligen öga för text och design. Vi på Applena är väldigt tacksamma för all den fantastiska hjälp vi fått med vårt material.”
- Victoria Mohlen, Applena AB

F&R Creative - vår berättelseChristine Granholm 1986, Bosvedjan

Bosvedjan, Sundsvall 1986. Jag gillade redan då att arbeta med händerna och var inte rädd för att skita ned mig (jag i blå mössa).


Kreativitet har alltid varit ett ledord för mig. Så länge jag kan minnas har jag alltid varit intresserad av färg och form, oavsett om det rört sig om måleri, inredning eller sy egna kläder. Jag har även en passion för sång och musik och gick estetiska linjen på gymnasiet med inriktning musik.

Det var även inom musikbranschen jag startade min karriär. Jag hann turnera på heltid i ca 10 års tid med ett av Sveriges största moderna dansband - Shake, innan jag beslutade att kliva av 2010. Det var också under tiden med Shake som jag utvecklade mitt intresse för grafisk formgivning då arbetet med bandet även innebar att vi skötte vår egen marknadsföring (detta var innan sociala medier hade blivit en grej). Marknadsföringen bestod till stor del av att designa våra egna affischer, "idolkort", skivkonvolut, merchandise, webb och andra grafiska produkter som exempelvis backdrop och rollup.

Shake i Dansbandskampen 2008

Här på scen med Shake under Dansbandskampen som sändes på Svt 2008.


2010 kände jag att jag ville testa något nytt, skaffa familj och vidareutbilda mig och började därför att studera grafisk design och kommunikation på Mittuniversitetet.
Efter avslutade studier, med en 3-åring och en bebis under armen valde jag att tillsammans med min svägerska Kristina Söderström starta F&R Creative, eller Festen & Resten som det hette då.

Jag och Kristina, hade en vision av att starta ett lustfyllt företag som skulle andas kreativitet och personlighet. Vi ville erbjuda människor och företag specialdesignade och personliga fester med fokus på det lilla extra. Kristina hade i många år haft en bakblogg som var väldigt populär, där hon fått många förfrågningar från hennes följare som efterfrågade personliga och unika kalas och fester. Det här var något nytt, som ingen gjorde i vår region. Så vi fick mycket uppmärksamhet och chans att arbeta med många, främst privata kunder. Våren 2017, började vi få fler och fler uppdrag från företag och vi märkte att vi kunde använda oss av våra kunskaper och erfarenheter inom kommunikation och grafisk formgivning.

Bröllopsfotografering på Söråkers Herrgård, styling av F&R Creative

Bröllopsfotografering på Söråkers Herrgård med styling av F&R Creative. Fotograf: Johanna Glamsjö.


Verksamheten utvecklades organiskt och det visade sig vara ett vinnande koncept och gjorde företaget så mycket starkare. Hösten 2019 bytte därför företaget namn till F&R Creative för att bättre passa den faktiska verksamheten och Kristina klev ur företaget som ägare. Kristina fortsatte sin karriär inom kreativ bakning men i rollen som författare inom segmentet. I juni 2020 gavs hennes första bok ut och F&R Creative fick stå för formgivningen.

Idag drivs företaget av mig och tillsammans med ett team utbildade inom foto/film, kommunikation, marknadsföring, webutveckling, språkvård och översättning kan vi hjälpa till med att få digitala och fysiska insatser att samspela för att stötta varumärke och budskap på ett optimalt sätt. Vi arbetar främst med branding, grafisk design och content med fokus på visuell kommunikation. Dock med bibehållen passion för att skapa kreativ och idérik kommunikation och design som sticker ut och skapar effekt.

Och jag älskar det!

Jag är otroligt nöjd men min nya grafiska profil för mitt företag Life of Lotta!
		         Christine förstod direkt vilken känsla jag ville få fram och skapade en profil som
		         känns väldigt mycket som jag. Tack för ett proffsigt och snyggt arbete!
		         - Charlotta Widell, Life of Lotta
”Jag är otroligt nöjd men min nya grafiska profil för mitt företag Life of Lotta! Christine förstod direkt vilken känsla jag ville få fram och skapade en profil som känns väldigt mycket som jag. Tack för ett proffsigt och snyggt arbete!”
- Charlotta Widell, Life of Lotta

REGISTRERA DIG FÖR VÅRT NYHETSBREV


När du registrerar dig till F&R Creative Nyhetsbrev får du tillgång till massor av GRATIS verktyg, tips, idéer och rabatter. Vi skickar bara roliga mejl, med innehåll som det här:

 • DIY Designskolans nyhetsbrev
 • Freebies
 • Nyheter från F&R Creative
 • Rabatterbjudande på våra tjänster och produkter

Och mycket mer!

Prenumerera

* Obligatoriska fält

Exempel på innehållInstagrambilder

FREEBIE: Veckans att-göra-lista

Freebie visitkort logotyp

FREEBIE: Få ditt varumärke att synas (gratis)

Freebie CV-mall

FREEBIE: Miniquiz "Branding"

Vill du att ditt varumärke, event eller din kampanj ska synas på 1000 mils avstånd och kännas i varje cell i kroppen?